Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/aharkite/public_html/wp-content/plugins/smart-slider-3/library/smartslider/libraries/slider/slides/slide/container.php on line 42
previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

NEW OFFICE FOR VEDAL | LOCATION: VÆKERØVEIEN 3, 0282 OSLO | BUILDING TYPE: OFFICE BUILDING | CLIENT: VEDAL ENTREPRENØR AS | PHOTOGRAPHER: MAGNAR WESTBYE

NYTT HOVEDKONTOR FOR VEDAL
En svært spesifikk reguleringsplan har gitt føringer til en bygning hvor volumene har en rekke sprang og forskyvninger mot naboene i øst. Dette sammen med den fine tomtesituasjonen med store furutrær og utsikt har gjort det naturlig å oppføre bygningen i murverk. En teglbygning med regulære, store, vindusåpninger ivaretar også energiøkonomi og arbeidsmiljø (lys/utsyn). En tidligere høy mur mot Vækerøveien er senket og det er plantet en allè mellom veien og adkomsten til huset. På østsiden av adkomstveien tar en terrassert beplanting opp høydeforskjellen mot et 9 meter bredt naturbelte mot nabogrensen i øst.
Bygningen består av to kontorfløyer bundet sammen med et 16,5×8 meter stort atrie støpt i sin helhet i hvit betong. Det 13 meter høye atriet har overlys og regulære åpninger mot natur i øst, forplass i vest og kontorer i nord og syd. Fra dette allrommet er det adkomst til kantine, toaletter og kontorfløyer i første etasje. Resterende kontorarealer når man fra galleriene langs atriets vest og sørside. Kantinen får lys og stemning fra små haver i øst og nord.
Bygningen har i gjennomsnitt 300mm isolasjon i vegger og 400mm i tak. Alle vinduer, tross sitt samlede areal, har dokumentert U-verdi på 0,7. Dette, i tillegg til bygningens energibrønner, har gjort at bygningen har mottatt Enova-støtte som følge av et svært godt energiregnskap.

NEW OFFICE FOR VEDAL
As a result of a long process with the neighbors and the municipality of Oslo dating back to the early nineties, the development plan for the site was very specific with a number of volume leaps and offsets. After careful consideration we found that the only reasonable material to cope both with this very difficult site plan and the nice nature at the site was to build with masonry. Regular window openings that maintain energy efficiency and a good working environment seems to provide a good architectural solution, as the regularity of the openings decomposes the, at times, quite strange volumes and provides spectacular views of Oslofjorden from the offices. The building is 4 floors high in addition to a large parking floor under ground. The building has about 4000 square meters of office space.
The building is arranged with office sections to the south and north connected to a large atrium in the middle. The atrium is constructed with light grey concrete and measures approx. 16,5 by 8 meters, 13 meters high. The walls have 300 millimeter insulation, the roof an average of 400mm and all the windows have a U-factor of 0,7. This, in addition to a number of energy wells, the building has received financial support from Enova (Norwegian office for energy awareness).
Towards the neighbors a nine meter wide nature belt is preserved as a natural barrier, except a small patio outside the canteen providing a nice place for rest in summer.